reveal the synergy

Technologický růst PEARTECu 2015


úvodní » Aktuality » Technologický růst PEARTECu 2015


12.02.2016

Technologický růst PEARTECu 2015


I v roce 2015 pokračuje PEARTEC v oboru výroby a dodávek nástrojů v nastoleném trendu růstu objemu zakázek. Jako klíčový moment roku 2015 se ukazuje technologický růst v oblasti druhu realizovaných nástrojů pro vstřikování plastových dílů.


Prvním v pořadí byla realizace prototypu brzdového světla vozidla Mercedes. Za účelem optimálního plnění a ušetření výdajů zákazníka na nástroj jsme dvoukavitový nástroj, kdy každý z dílů vyžadoval specifické umístění vtokového ústí (bez možnosti centrálního vtoku se studeným rozvodem),  vybavili dvěma vstupními tryskami, tedy i dvěma pozicemi pro středící kroužky. Výroba prvního dílu probíhá nasazením nástroje na první vybranou pozici středícího kroužku a výroba druhého dílu nasazením na druhou, a to posunutou o několik centimetrů. Prototypový nástroj byl vyroben a dodán v průběhu 4 měsíců v provedení, které vedle prototypového zadání bylo připraveno pro vykrývání požadavků sériové výroby.


Jako další specifická realizace byla zakázka dvou 2K nástrojů s indexovými deskami pro uzamykací systémy vozidel. Koncepce nástrojů je postavena pro zákaznický požadavek v sériovém procesu na sériovém stroji automaticky se vysunujících a rotujících indexových desek pohyblivé strany nástroje. Vývoj nástroje proběhl jako obvykle pod detailním vedením a řízením ze strany PEARTEC a výroba u asijského partnera. Zkoušení a kontroly nástroje v Asii probíhaly opětovně pod vedením PEARTECu. Zkoušení těchto speciálních nástrojů probíhaly na dvoukomponentním lisu, ke kterému jsme na míru postavili hydraulický mechanizmus pro zajištění rotace. Vyjíždění vyhazovací desky bylo realizováno vyhazovacím paketem lisu, samotné vyhazování pak hydraulickými válci. Uvedená technologie a nástroje byly  zkoušeny přímo v místě s komplexním zázemím  zkušebny nástrojaře. Místo výroby nástrojů i zkušebna, včetně personálu, odpovídají nejvyšším  evropským standardům.


V roce 2015 jsme zároveň vyrobili náš dosud největší nástroj pro těleso výměníku klimatizace užitkového vozidla Volkswagen. Jednalo se o nástroj o hmotnosti 17.000 kg s 2 výlisky vstřikovanými sekvenčním vstřikováním 8 ventilovými vtoky, s 2 podtvarovými čelistmi na pevné straně, několika hydraulickými a mechanickými čelistmi na pohyblivé straně včetně mnoha šikmých vyhazovačů.  Tento nástroj včetně dalších pro ostatní  komponenty klimatizace byl vyroben a dodán zákazníkovi v Evropě v průběhu 7 měsíců.


Součástí výše uvedeného je skutečnost, že rok 2015 byl zároveň rekordní v počtu dní strávených v Asii prováděním kontrol a zkoušení. Zde PEARTEC strávil 254 dní u nástroje a ve zkušebnách, aby svým zákazníkům zajistil maximální úroveň kvality dodaného díla.


Postupné a úspěšné naplňování záměru poskytovat zákazníkům konstrukčně náročné nástroje pro speciální technologie stále více potvrzuje nezbytnost a správné rozhodnutí k osobní účasti v klíčových momentech výroby a zkoušení nástrojů přímo v místě zhotovování nástrojů.

»zpět do archivu novinek

[Přeskočit navigaci]

Aktuality

Rychlý kontakt

CEO - Ing. Tomas Podlena

Cell:   + 420 602 191 834 
Email: podlena.t@peartec.cz


SALES MANAGER - Ing. Václav Khin

Cell:   + 420 605 264 797 
Email: khin.v@peartec.cz


 


 



© Všechna práva vyhrazena
PEARTEC s.r.o., CZ 280 50 932
plastics, engineering, renewable